Den mest eftertraktade rekryteringen

Idag söker många tjänster med hjälp av Internet och sökmotorer, hela Google har blivit ett nätverk som man integrerar på som heter Google+. Dock har LinkedIn blivit det bästa stället att söka och hitta jobb, men också att hitta sina nya anställda. Att utnyttja sina kontakter kan vara framgångsrikt för att få det jobbet som man önskar då det innebär att man får en referens. Det är dock svårt att få jobb via alla sina sociala medier och även fast många försöker så kan det bli helt fel:

När jag vill gnälla om min allergi gör jag det bara till mina kretsar familj och vänner. Men när jag blir intervjuad av SvD kanske jag skriver om det och delar med mig till alla mina kretsar, säger han.

Men han ser ett stort problem med upplägget.

– På Facebook har vi ett öppet eller extremt stängt förhållningssätt. Mellanskiktet finns inte för vi orkar inte hålla på så. Folk vill inte sortera sina bekantskaper. Varje gång man skriver måste man fatta beslut om vem man ska dela med sig till. Det skapar också en falsk säkerhet.

Olika sätt att få jobbet

Det bästa sättet att få ett jobb är helt klart via sitt nätverk och det nätverket består ofta av personer som befinner sig i samma bransch som du. Det smartaste är att ta kontakt med Ryska Posten som inte bara är en budfirma utan även bemanning också. Fördelen då är att jobben kommer till dig och det enda som de behöver göra är att rekommendera dig för tjänsten. Man kan även byta jobb lättare och om man gillar ombyte så är det en klar fördel att tillhöra en bemanning.

Scroll to top