Informationssökandet innan ett köp

De finns få tillfällen i livet då vi privat säker efter så pass mycket information, som inför en viktig bokning eller inför en betydelsefull affär.

Helt plötsligt förvandlas vi till engagerande detektiver som utan hinder letar efter allt från tidigare kunders omdömen till om det har publicerats några negativa kommentarer om produkten eller tjänsten på nätet.  Vissa företag är så pass ogillade på nätet att tidigare kunder och allmänna ”haters” till och med gjort sig besväret att skapa rena hat-sidor online.  Dyker det upp en eller flera sådana webbplatser när man söker runt bör fundera en extra gång om det är värt att genomföra köpet just hos dem.

Kampanjer och erbjudanden online

Företag har nu insett konsumenternas behov och beteende. Dels behovet att vilja söka efter informationen men ännu viktigare- behovet att av vilja göra en riktigt bra deal. Ska man köpa en ny bil vill man inte bara ta det bästa beslutet utan också ha det bästa när det gäller det krav man satt upp. Det kan handla om det bästa priset på marknaden eller den senaste bilmodellen. Vad vi bör komma ihåg i vårt sökande är dock detta: Ibland gör man affärer som är halvbra och ibland hittar man riktiga fynd.  Framgångsrika företag som www.kampanjjakt.se vet hur de ska kunna göra sina kunder nöjda. Genom att presentera mängder av rabatter och kampanjer till olika företag, sparar vi informations- törstande köpare mycket tid.

Viktigt att veta sin rätt som konsument

Den research som sker innan viktiga köpbeslut är bra, ut en konsumentsynpunkt. På så sätt ökar chanserna till att köparna blir nöjda och att vi hittar produkter och tjänster som lever upp till våra krav. Alla företag som finns på marknaden har nämligen brister som gör att köpare riskerar att bli besvikna. Det kan handla om allt från att ha ångerrätt på köp online till att man inte fått något kvitto vid sitt köp. Konsumentverket är en bra källa när man som konsument känner sig osäker, så här säger de om just ångerrätt:

När du handlar i en affär har du ingen rätt enligt lag att ångra köpet. Om du däremot köper något på postorder, av en telefonförsäljare, från TV-shop, på Internet eller vid hemförsäljning har du 14 dagars ångerrätt när du handlar inom Sverige.

Ångerrätten finns i distans- och hemförsäljningslagen. Lagen innehåller bland annat krav på att säljaren ska ge dig tydlig information om hur du kan ångra ditt köp.”

Scroll to top