Samsungs mobiler går sönder

Att mobiltelefoner går sönder efter ett par år av användning är näst intill oundvikligt. Men Samsung har nu fått problem med sin sprillans nya modell, vars batteri går sönder bara efter några dagars användning.

En utav Samsungs allra mest sålda mobiltelefoner återkallas nu på grund av explosionsrisk, skriver Metro och Dagens Industri. Det är den senaste modellen i den så kallade Galaxy Note-serien som har blivit tvungen att dras tillbaka efter att 35 fall av batteriproblem konstaterats. Att endast 35 mobiler blivit återkallade kan låta lite med tanke på att Samsung producerat 2,5 miljoner exemplar av mobiltelefonen. Men sätter man det i perspektiv ska det endast vara en av tio miljoner batterier som fallerar. Alla de personer som köpt en sådan här mobiltelefon kommer att få lämna tillbaka den och få en ny.

Vissa problem går att fixa

De mobiltelefonerna med batteriproblem kommer alltså inte att lagas, utan bytas ut mot nya. För i de flesta fall av batterihaveri kan man inte göra något för att laga mobiltelefonen. Handlar det däremot om andra problem med mobilen, som att exempelvis skärmen är sönder, kan man lämna in telefonen till en reparatör. Det finns mängder av reparatörer som lagar Android-telefoner och även Iphones och en utav dem kan man hitta här.

Kostnaden varierar

Att gå till mobilleverantören och få telefonen lagad android-mobilär dock inte en så lönsam idé. De tar oftare mer betalt för en lagning än vad oberoende verkstäder tar. Har man däremot tecknat en drulleförsäkring innan man köpte telefonen, gör detta att man kan få en lagning genom att endast betala sin självrisk.

”Har man en hemförsäkring med drulletillägg täcker det i allmänhet kostnaderna för om man råkar tappa en telefon i backen. Självrisken brukar dock ligga på cirka 1 500 kronor.” Läs mer.

Scroll to top