Satsa på ett bra affärssystem till din verksamhet

Säkert har du som företagare hört termen affärssystem fladdra förbi i periferin utan att riktigt kunna greppa vad det innebär. I den här texten lär du dig mer om de många fördelarna med ett bra affärssystem och även hur du kan underlätta din hantering av offerter med en ny uppgradering från ChessIT.

Att vara företagare är sannerligen inte lätt alla gånger men ett bra affärssystem kan underlätta arbetet i verksamheten avsevärt förutsatt att du väljer rätt. Vad sägs till exempel om att välkända ChessIT satsar på ny KONFIGURATOR/CPQ som gör det enklare för dig att generera en offert och dessutom direkt se lönsamheten i den? Det är uppgifter som annars kostar verksamheten både mycket tid och pengar. Det är också just det som ett affärssystem till för: för att underlätta hantering av information i en verksamhet.

Lär dig mer om affärssystem

Låt oss prata om det grundläggande först. För att förstå hur ett affärssystem skulle kunna vara till nytta för din verksamhet är det naturligtvis bra om du vet vad det är och hur det fungerar. Det är helt rätt tid att läsa den här texten just nu eftersom vi nu befinner oss i en fas som gör att det är extra gynnsamt att göra utvecklingar i affärssystemet.

Kort kan man säga att ett affärssystem är ett slags programpaket i vilka it-system är integrerade. Man kan helt enkelt säga att detta system sammankopplar olika saker i verksamheten så att du får en mer överskådlig helhet, som ett paraply ungefär. Det innebär helt enkelt att all administration blir mycket enklare då flera personer enkelt kan ha tillgång till samma information, något som sparar både tid och pengar.

Fördelar med affärssystem

Det finns kort sagt många fördelar med ett affärssystem förutsatt att du väljer det som är rätt för din verksamhet och dina anställdas behov. Det är inte säkert att de de största affärssystemen passar bäst för er. Du bör istället utgå från verksamhetens behov och arbetssätt. Med det sagt följer här några exempel på hur ett affärssystem kan hjälpa dig. Den absolut största fördelen är att verksamheten effektiviseras genom att bland annat göra att ni slipper mata in data flera gånger, det sköter istället systemet åt er. Det gör det också enklare för anställda att navigera sig genom processer som annars skulle vara mycket komplicerade. Affärssystemet bidrar även med att det blir enklare att se in i framtiden, det vill säga skapa prognoser för företagets utveckling. Det görs genom att viktigt information sammanställs och rapporter skapas. Även lönehantering och andra administrativa uppgifter förenklas. Exemplet med uppgraderingen för offerthantering och generering av lönsamhet som nämndes i början av texten är ett utmärkt exempel på det.

Skydda din känsliga data

Idag måste alla företag tänka på att skydda sin data eftersom intrång blir allt mer vanligt. Med ett bra affärssystem är du och din verksamhet mycket mer väl utrustade för sådant. Bland annat förvaras data på en central server utrustad med en back up-lösning. Det är också enkelt att göra justeringar i systemet för att ge olika personer tillgång till skilda typer av data. Det är alltså lätt att styra vilken inblick olika individer har i de olika avdelningarna på företaget.

Scroll to top