Shoppingen online ska bli lättare

Den fysiska handeln i butik och den digitala i våra mobiler går allt mer samman och gränserna suddas ut. För att hänga med måste man som butiksägare hänga på utvecklingen.

mobil kaffeI ett tidigare inlägg skrev det om hur skönt och bekvämt det är att shoppa på nätet. Fördelar som att slippa åka till butiker samt att sedan få varorna hemskickade togs upp. Liksom det fina i att kunna betala vid ett senare tillfälle, med faktura i stället för att sitta med kortet redo.

När, hur och var som helst

I Smålands-Tidningen skrivs det om hur gränsen mellan näthandel och fysisk butik suddas ut allt mer. Som kund vill man kunna shoppa var som helst, när som helst och hur som helst. Det är forskare vid Luleå tekniska universitet som beskriver den nya tidens konsument som en individ med höga krav på butiksägare.

Det ska vara lätt för kunderna

Några som har fattat grejen med detta är det stora varuhuset Åhléns, som nu på riktigt ger sig in i kampen om e-handeln. I en artikel i Veckans Affärer går det att läsa om hur de nu lanserar ett digitalt varuhus som ska göra det ännu enklare att shoppa på nätet – detta genom att man som kund kan handla via sin dator eller mobil för att sedan returnera varan direkt i butik. Det ska vara lätt och logiskt med andra ord.

På Åhléns vill man integrera den digitala och den fysiska kundupplevelsen och man tror vidare att detta ligger just rätt i tiden. Samtidigt kommer man fortsätta att utöka sortimentet och leta synergier mellan det fysiska och det digitala.

Sortimentet som erbjuds vid lanseringen täcker mer än 20 000 varor. Men på sikt ska detta utbudet mer än fördubblas så att mängden varor tillgängliga online motsvarar utbudet i ett större Åhlénsvaruhus – Veckans Affärer

Scroll to top