Starta en e-handel och följ din passion

Har du ett intresse av e-handel och vil starta ditt eget företag? Då är det dags att göra slag i saken, det är inte så komplicerat som det kan verka. Av alla som vågar ta steget och starta eget är det få personer som ångra sig. Här kommer lite tips på vad du ska tänka på.

Det första du måste göra när du startar en egen e-handel är att anmäla din verksamhet till Bolagsverket. När detta väl är gjort behöver du hitta ett bra lager som kan husera de varor du ska sälja. Redan från start kan det vara en god idé att köpa in palldragare & pallyftare från Källs för att enkelt kunna hantera alla din varor på lagret. När alla produkter är på plats måste du starta en hemsida för att dina kunder ska kunna handla.

Hemsida för e-handel

När du ska starta din hemsida kan du välja om du vill bygga den själv i ett enklare verktyg såsom WordPress eller anlita en webdesignbyrå. Detta beror helt på hur bekväm du känner dig med det tekniska. Du kan även anställa någon som är ansvarig för att hemsidan och allt det tekniska med att köpa ska fungera felfritt. På Verksamt.se kan du läsa mer om vad som gäller när du vill anställa någon i ditt företag.

Checklista för att starta eget företag

ehandelAtt starta företag är något som görs i flera olika steg.

Steg 1 – Ta fram en affärsidé och gör upp en affärsplan med olika strategier.

Steg 2 – Tänk ut en målgrupp som kan vara intresserad av att köpa dina produkter.

Steg 3 – Undersök marknaden och se om det finns ett behov eller sug efter dina produkter.

Steg 4 – Sök stöd till exempel på Arbetsförmedlingen som jobbar för att få ut dig i arbete.

Steg 5 – Registrera ditt företag hos Bolagsverket och Skatteverket.

Scroll to top