Vikten av att synas

Det är skillnad på att synas, och att synas. Beroende på vart vi väljer att lägga våra pengar och hur, kan ge stora skillnader.

Att synas är att finnas. Tyvärr. Det kan verka hårt. Men i dagen samhälle där utbudet på varor är så stort att man får svindel, och konkurrensen så hårt och tuff att det är ett under att alla chefer ens får en blund om natten. Man kan koka ner det hela med att det handlar om kommunikation: vilken tonalitet vill vi använda för att kommunicera vårt varumärke. Hur vill vi att våra kunder ska uppfatta oss. Enligt en artikel från SvD framgår det att Sverige är det land i norden som lyckas sämst med sin strategiska förändring på grund av dålig kommunikation. Egentligen är det bara att tänka logiskt, för, om internkommunikationen är dålig i ett företag – hur blir det då utåt?

Från företagets inre, till det yttre, det som andra människor ser, är det viktigt att ge en sådan rak och ärlig bild som möjligt. Det finns många sätt att synas på. Så här handlar det om att hitta en byrå som med stor kompetens kan lyfta företaget och placera det så mottagarna ser det och får en positiv känsla om det. Och det finns som sagt många vägar att gå – vissa är dyrare än andra.

Sätt att synas på

  • Radioreklam – ett medium där möjligheter att påverka är stor, och kostnaden liten.
  • I butiken – butiken är en viktig plats som ska andas vad ni står för: säljer ni billiga varor ger det fel intryck om butiken känns som en lyxbutik. Det lockar även in helt fel kunder.
  • Sponsring – här handlar det om att synas innan ett populärt tv-program, att vara med i serien med sina produkter till att synas på en hockeyarena på sargen eller på isen. Köp era dekaler från Brand Factory för att få hög kvalité och kolla även runt på sajten om du vill ha inspiration på hur du kan göra, eller vart du vill synas.
  • Nätet – Internet är en viktig plats. Men, det gäller att inte lägga allt krut på en bra närvaro där för att sedan glömma bort att synas i den riktiga världen. Men tänk på att genom Facebook kan man skapa många spännande kampanjer och det är ett mycket enkelt sätt, att på ett dock ofta opersonligt sätt, men snabbt, nå ut till biljoner människor – ja, alla som sitter vid en uppkopplad dator.
  • Traditionell media – att välja traditionell media är ett enkelt sätt att synas på. Men, det är ofta här som det kan gå fel om du som kund inte låter den byrå som är anställd göra sitt jobb.
  • Från mun till mun – kanske en av de bästa och mest trovärdiga sätt är att få människor att prata om er. Men, då behövs det först en strategi samt att det finns positiva saker att prata om.
  • DR – även detta sätt, liksom radio och skyltmaterial, är ett mycket effektivt sätt. Här har du chans att nå ut till mängder av människor – men tänk på att du måste göra det på ett nytt och spännande sätt så människorna väljer att läsa reklamen som kommer hem till dem.
Scroll to top